Ex BAF Herculessen verder leveringen gaan toch door aan Pakistan Air Force

De Pakistanen zijn ‘482’ ex CH-11 is net naar Pakistan vertrokken als derde ex BAF C-130. Zijn nu weg naar Pakistan: CH09, CH-11 en CH-12. De volgende die gaat is CH-04. Dan volgen nog CH-01 die momenteel in D-check staat bij Sabena Aerospace. 

Ook CH-05 en CH-07 die nu nog op Gosselies staan overgevlogen zullen worden naar Zaventem om daar bij Sabena Aerospace klaar gemaakt te worden voor aflevering.

Er was een contractbreuk omdat de Pakistani niet met geld over de brug kwamen. Probleem blijkt nu opgelost en alle toestellen vertrekken naar Pakistan. Bij het vernemen van de contractbreuk had de 15 Wing direct interesse om er 3 te terug te leasen tot er 3 nieuwe maar kleinere transportvliegtuigen aangekocht worden. De A400M is veel te groot voor sommige kleinere opdrachten. jullie moet weten dat 1 vlieguur A400M = 3 vlieguren C-130 kost.

De andere op de foto is ‘479’ ex CH-09.  tekst en foto’s Serge Seppe Verbeeck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *