Commando van 336 Tactical Airlift Squadron, ‘Home of the Blackbulls’ overgedragen aan LtKol-vlieger Theo Spijksma.

Skunk Works facebook

  Ā· 

Woensdag 20 september heb ik het commando van 336 Tactical Airlift Squadron, ‘Home of the Blackbulls’ overgedragen aan LtKol-vlieger Theo Spijksma.

Het waren 3 bijzondere jaren waar de Blackbulls de relevantie van Tactical Airlift hebben aangetoond. Evacuatie Kabul aug’21, Minusma 2021-2022, Medevac Turkije feb’23 en Evacuatie Soedan Apr’23.

Vanaf 3 april begonnen aan mijn nieuwe functie bij Directie Operaties in Den Haag als HJ3.

Collector’s item patch RNLAF 336 SQ evacuatie burgers Soedan!

Nadat ik terug keerde van een geslaagde trip naar FAIRFORD was ik aardig slaaperig zie ik tot mijn verbazing een onbekende brief bij de post liggen niet gelijk open gemaakt eerst een paar uur slapen nadat ik weer wakker geworden was maakte ik de post open tot mijn verbazing de beloofde collector’s item patch van de speciale evacuatie van burgers die met succes uitgevoerd is in Soedan via JordaniĆ« waarna de burgers overstapte op ander vliegtuigen een niet ongevaarlijke opdracht gezien dat een Turkse Luchtmacht Hercules werd beschoten de 336sq Crews met ondersteuning van andere eenheden van Defensie en BZ daarvan raakte niemand gewond en dit was de zoveelste opdracht van het 336sq en ondersteunende eenheden die deze moeilijke evacuatie vluchten ook weer tot een goed einde wist te brengen petje afšŸ’Ŗ